Outside The Box Shoot

Home Outside The Box Shoot
Plaatsje vrij!

Plaatsje vrij!

Outside The Box Shoot

Jawel, het is waar,..  Wat niet voor de hand lag, gaat toch echt gebeuren.
Gert-Jan van Noorden en Dennis Claes, twee ervaren fotografen die de passie voor erotische kunst fotografie delen, hebben een uitdagend en uniek
plannetje bedacht.  Ze komen samen voor een kick ass shootweekend om iets awesome te maken. Met z’n allen de creatieve koppen bij elkaar steken en foto’s maken die anderen niet maken. De zachtheid en sensualiteit van Dennis zijn werk, gecombineerd met de rauwe, abstracte stijl van Gert Jan, daar moet wel iets uniek uit komen.

Dit weekend draait niet enkel om de resultaten, maar zeker ook om de fun, feesten en crazy toestanden. Met andere woorden, we maken er met z’n allen een lekker dol en creatief feessie van.

Het Team

De Fotografen

Dennis Claes

Gert-Jan van Noorden

Met 24 jaren ervaring in Beauty en Art Nude, is Dennis Claes zich de laatste 5 jaren meer en meer gaan inwerken in erotische fotografie.  Met de komst van platformen als OnlyFans kreeg hij meer en meer vraag naar erotische fotografie.  Naast het opzetten van zijn eigen erotische paysite, heeft hij een kleine online community opgericht om OnlyFans modellen met elkaar in contact te brengen en verder te helpen.

Naast de traditionele 2D fotografie, is Dennis ook bezig met Virtual Reality fotografie en video.  Het is een nieuw formaat dat steeds populairder wordt, dankzij de steeds lagere instapdrempel.

Dennis zijn werk kenmerkt zich normaal door een sterke nadruk op techniek.  Echter, voor zijn erotisch werk, ligt er een sterkere focus op emotie en storytelling.  Zijn beelden zijn zacht, met een focus op vrouwelijkheid en sensualiteit.

Gert Jan van Noorden wordt inmiddels erkend als één van de meest bekende erotische fotografen van Nederland. In deze tak van sport ontwikkelde hij zich meer en meer als eigenzinnige stylist die met de wetten van het genre speelt en visuele en fysieke grenzen opzoekt. Zijn beelden prikkelen of provoceren omdat ze expliciet maar niet eenduidig zijn.

Zijn zinnenprikkelende fotografische kunstwerken zijn doorgaans gemaakt in edgy zwart-wit met een hoog contrast en een grafische stijl die ongetwijfeld beïnvloed is door de urban beeldcultuur van de jaren tachtig.

Diverse foto’s van hem werden door Playboy uitverkozen, in vakbladen gepubliceerd of aangekocht door Rotterdamse galeries en trok hij de aandacht van Ruud Visschedijk, voormalig directeur van het Nederlands Fotomuseum en Geert Stadeus, hoofdredacteur van het prestigieuze magazine Snoecks.

Meer weten?

Main portfolio: https://www.dennisclaes.be

Erotische portfolio: https://www.sensual-x.be

Virtual Reality portfolio: https://www.vrmodelphotography.com

Facebook: https://www.facebook.com/dennis.claes2

De Visagisten

Sabine Gabrielle Vogel

Sabine Gabriëlle Vogel is een ervaren professionele visagist die al heel wat prachtige werken en projecten op haar naam heeft staan. En naast het feit dat ze qua visagie haar sporen ruimschoots heeft verdiend, schittert ze ook al meer dan 15 jaar als body art artiest. Ze gebruikt het naakte lichaam als haar canvas en maakt hier prachtige paints op. En dat is nog niet alles,.. ze heeft zich daarnaast ook toegelegd op tape- en glitter art en maakt wonderlijke creaties die bijna letterlijk van de foto afknallen. Al snel kreeg ze hierdoor de bijnaam: The Dutch Glitter Queen en sleepte ze internationaal veel grote prijzen, titels en awards in de wacht. En, niet te vergeten,.. Sabine is ook nog een hele toffe meid!

Wij zijn daarom ook meer dan verheugd dat Sabine het team komt versterken.

RTV Rijnmond filmpje van Sabine en Gert Jan in actie

Het Concept

Ons onderwerp is erotiek, in iedere denkbare vorm, zonder dat het goedkoop, plat of ordinair wordt.  Natuurlijk mag er hier en daar best wel een grens opgezocht worden, mag er iets provocerends gemaakt worden.  Mag met humor, mag shockerend zijn, iets geils op het randje van pornografie of juist heel ingetogen en teder.  Dat is zeker iets wat in goed overleg van te voren duidelijk moet worden. Als er maar één ding zeker is:

Dat de erotiek er vanaf druipt en het fotografisch interessant en op niveau blijft.

Voor deze shoot hebben we meerdere settings voorbereid, zowel binnen als buiten, in een groot appartement in Kortenberg.  De buitenshoot vindt plaats op een geheel afgeschermde binnenplaatst die deels overdekt en deels openlucht is.  Deze locatie bouwen we voor de zaterdag om tot een buitenstudio met een installatie waar we met water mee kunnen spuiten zodat we ongelimiteerd met water, verf, yoghurt en alle andere denkbare zooi kunnen gaan shooten, eventueel gecombineerd met een rookmachine.  Deze locatie beschikt deels van zichzelf al als achtergrond over een mooie klassieke bakstenen muur met dito hoge ramen en de andere setting (decor en licht) bouwen we daar zelf in.

Binnen in het appartement hebben we de beschikking over een mooie living met super grote zetel in U-vorm, een grote witte keuken, een ruimte met hemelbed en mooi raam met veel licht, een mooie klassieke trap en nog een kleine lege ruimte met mooi licht vanuit een dakraam. Ook kan er desgewenst geshoot worden in de badkamer voorzien van ligbad en in diverse kleine intieme settings waaronder een mooi raam met een diepe vensterbank.

En,.. eventueel zou het zelfs nog een grote uitdaging optie zijn om één van de ruimtes in te richten met een bdsm setting,

Daar zitten wat haken en ogen aan,.. daarover later in overleg meer.

Ooww enne, pee-es,.. we beschikken dat weekend over een zeer groot arsenaal aan licht, zowel flits- als conventioneel licht en overdag natuurlijk ook over daglicht.

Wat we ook nog willen gaan doen,.. is natuurlijk lekker veel pr gaan voeren tijdens dat weekend zelf. Hoe dan?  Nou,.. lees maar ff verder,.. dan wordt dat vanzelf duidelijk

Het concept van Dennis

Twee ideeën die Dennis iig wil gaan uitwerken zijn:

1. Virtual Reality

Een deel van de shoot gebeurt in virtual reality. Dit gebeurt met een speciale camera.  We nemen zowel geposeerde VR foto’s als behind the scenes virtual reality video.  De foto’s die daar uit komen kan je enkel bekijken met een VR headset, maar zien er echt AMAZING uit.  Je staat als kijker echt IN de foto, je kan rond je kijken en alles is in 3D.

Virtual reality is niet het hoofddoel van de shoot, dus het overgrote deel van de shoot zullen “2D” foto’s en video zijn.

2. Allerlei korte shoots

Dennis opteert zowel zaterdag als zondag voor een guerilla stijl van shooten waarbij hij meerdere korte series gaat uitwerken.  Hij heeft het home field advantage en kent alle goeie hoekjes en kantjes van zijn appartement.  Een aantal  zaken die hij wil uitwerken:

  • Een shoot met veel tegenlicht vanuit de deuropening.  Een koppeltje gaat er tegenaan en worden vanuit de deuropening bekeken door een derde model
  • Een shoot in de zetel met wolvenhuid (fake).
  • Bodyscapes in hoog contrast zwart wit
  • Een reeks aan een St-Andreas kruis waarbij één model wordt vastgebonden en het andere model het sadistje mag uithangen
  • Een sensuele v-v shoot in hoog contrast tegenlicht
  • Buiten een duoshoot tegen een mooie bakstenen muur en mooie oude ramen
  • Mogelijks met rook in de slaapkamer
  • Liggend op een houten vloer met top down licht dat een mooie cirkel van licht rond het model vormt
  • Een model dat vastgebonden wordt aan het bed.

Echter, al deze ideetjes hangen voor een deel af ook van het moment zelf, de comfortlevels van het model en hoe het licht op dat moment valt.  Een deel zal daarom ook freestyle zijn.

Daarnaast shoot Dennis ook mee in het water concept van Gert Jan.

Het concept van Gert Jan

Twee ideeën die Gert Jan iig wil gaan uitwerken zijn:

1. De-Buiten-Knoeien-Met-Water-En-Of-Andere-Zooi-En-Rook-Shoot.

Het is de bedoeling dat er een decor wordt opgebouwd waar diepte in zit en wat mooi wordt uitgelicht. Het model (of modellen) zullen met het decor, het water en eventuele ander zooi en de rook moeten samensmelten tot één geheel. Dat kan dus best een dolle boel worden, want we zijn immers buiten en hoeven er dus niet zo heel erg op te letten dat alles netjes blijft.

2. De-Multi-Ik-Shoot.

Een shoot die binnen gaat plaats vinden met een zeer speciale techniek waarin één model (of een koppel) een verhaal uitbeeldt.  Het model wordt in één setting meerdere malen in verschillende posities gefotografeerd. Al deze foto’s worden later gemonteerd tot één totaal plaatje.  Deze techiek vergt van het model veel ervaring, van te voren een adequate communicatie en voorbereiding, inlevingsvermogen en geduld, maar dan heb je ook echt iets heel bijzonders. (zie foto hieronder)


En naast deze twee vaste concepten staat het ook open voor ideeën van het model zelf of kunnen we gewoon lekker feesten en freestyle shooten.

Nota Bene:
Onze concepten zijn variërend in level qua erotiek. Wij zullen bij de selectie van de modellen met betrekking tot deze levels, zoveel mogelijk rekening proberen te houden met de welbekende comfortzone ten opzichte van deze concepten.

CHRISTEL DE WOLFF

Als hele dikke klap op de vuurpijl hebben we voor dit bijzondere shootweekend een super toffe PR-actie bedacht. De redacteur Christel de Wolff van het magazine DIGIFOTO Pro, is er in hoogst eigen persoon het hele weekend bij, inclusief de vrijdag tijdens de opbouw.

Christel gaat “live” verslag doen van het hele evenement, zowel in beeld als in woord. Ze gaat een toffe foto documentaire maken in de vorm van een fotoalbum dat vanuit DFP gedeeld wordt op hun website en alle social media kanalen. Dit kan dan volgens het piramide systeem weer verder gedeeld worden door o.a. alle deelnemers en één ieder die dat leuk vindt.

In dit album gaat ze van vrijdag t/m zondag elk uur nieuwe “backstage” foto’s uploaden, schrijft daar leuke stukjes tekst bij en doet natuurlijk ook interessante interviews met alle deelnemers. Zo kan het hele shoot weekend “live” gevolgd worden en kunnen mensen hier weer op reageren, waar wij vervolgens ook weer op kunnen reageren. Zo kan er een leuke interactie onstaan tussen ons en onze volgers.

En daarnaast,.. zou het natuurlijk kunnen dat er later ook wel wat tofs in het magazine zelf wordt gepubliceerd!

Nota bene:
We zorgen er hierbij natuurlijk voor dat de “Behind The Scenes” beelden die niet voor Facebook geschikt zijn, daar dus ook niet terecht komen!

VIDEO DOCUMENTAIRE

Voorts hebben we ook nog het stoute plan opgevat ook een video te laten opnemen van het hele event, met natuurlijk daarin ook leuke interviews met zowel de modellen, de fotografen, de visagisten en met DIGIFOTO Pro. Later zal deze video worden gemonteerd, aan alle deelnemers worden uitgereikt en worden gepubliceerd. Het spreekt hierbij voor zich dat we uiteraard rekening houden met ieders privacy en de social media regels.

Bekijk hieronder de video van het shoot-event van Gert Jan samen met Robbert Maas.

WAT GEBEURT ER MET DE FOTO’S & VIDEO’S?

Dennis

Verspreidt zijn werk via allerlei digitale kanalen zoals 3 websites, 2 Youtubekanalen, Vimeo, Facebook en Instagram waarbij hij gemiddeld een 30 000-tal mensen bereikt.

Bij het maken van de selectie is heeft hij oog voor zowel zijn eigen werk als het werk van het model en de MUA.

Het hoofddoel is het uitbreiden van de portfolio en gewoon super veel fun te hebben.  Er zal een beperkt aantal foto’s aangeboden worden in het betaalde gedeelte van zijn site.  Daar tegenover staat dat het model ook de foto’s mag gebruiken op haar betaalplatform (Patreon, OnlyFans, …)  Er wordt daarbij noch exclusiviteit gegeven, noch gevraagd.

Bij losse verkoop van foto’s of video’s met een substantiële waarde, neemt hij wel contact op met het model om een eerlijke verdeling van de opbrengsten af te spreken.

Gert Jan

Exposeert op grote beurzen en publiceert in bekende magazines. Dit doet hij heel selectief, wat resulteert in het feit dat zijn exposities meestal groot en presigieus zijn en zijn publicaties echt wel de moeite waard. Als hij gaat shooten is zijn streven; kwaliteit gaat voor kwantiteit en probeert hij, naast uitbreiden van zijn online portfolio, ten alle tijde foto’s te maken die expositie- en publicatiewaardig zijn.  Zijn online portfolio’s verschijnen op verschillende portalen en zijn eigen openbare website.  Op social media (oa FB en Insta) plaatst hij geen expliciete beelden, ook niet gecensureerd. Op portalen zoals sdc en fetlife en zijn eigen website doet hij dat wel.

In eerste instantie shoot hij niet met commerciële intentie, doch als er wat verkocht wordt is het model in kwestie de eerste die dat te horen krijgt. De opbrengsten worden dan evenredig verdeeld.

De modellen waar hij dit weekend mee gaat shooten mogen de foto’s van dit weekend die zij krijgen aangeleverd, gebruiken voor zijn of haar portfolio. Commercieel gebruik is alleen toegestaan in overleg.

Het is voor alle deelnemers (modellen, visagisten, etc) niet toegestaan zonder toestemming zelf te filmen of te fotograferen, noch dit te verspreiden en of te publiceren in welke vorm dan ook.

WAT ZOEKEN WE ?

We zijn op zoek naar zowel mannelijke als vrouwelijke modellen (of koppels) die diezelfde passie delen als wij.

We zoeken mensen die zin hebben om de boel op stelten te zetten, die er lol in hebben en zich vrij voelen om er samen met ons er een waanzinnig creatief, feestelijk, maar zeker ook productief weekend van te maken.

We willen graag shooten met een aantal ervaren modellen, maar willen zeker ook modellen die nog helemaal nieuw zijn en zich hierin willen ontplooien
de kans geven om mee te doen. We zoeken naar mensen die hetzelfde gevoel willen, maar zeker ook KUNNEN uitdragen. Mensen die raakvlak hebben met erotiek, mensen die raakvlak hebben met fotografie, en,..

het confetti gevoel meenemen naar de shoot.

Wij hebben besloten met dit shootevent louter samenwerkingen aan te gaan op tfp basis, of zoals Gert Jan dat benoemt, op basis van IDZVEK.

Das dus Gee-Jees voor: Ieder Draagt Zorg Voor Eigen Kosten

Dus,.. als je het puntje “Het is Werk” naast je neer kunt leggen, jezelf kunt conformeren met alles wat we hier uit de doeken hebben gedaan en heel veel zin hebt er samen met ons een fucking gaaf weekend van te maken,..

Meld je dan snel aan,
bij de informatie kun je lezen hoe
je dat moet doen

INFORMATIE

Shoot info:

 

Datum: Zaterdag 18 & zondag 19 juli 2020

(mits de corona ellende deze datum toe gaat laten)

Locatie: Kortenberg – België

Basis: TFP / IDZVEK

Contract: Ja

Voorbereidings eis:
Adequate en open communicatie

Praktische & aanvullende info:

Overnachten:
Is mogelijk mits je “self supported” bent

Begeleiding:
is niet toegestaan om praktische reden, we gaan nu al met minimaal 10 mensen op die locatie rondlopen

Drinks & Snacks are on the House
Eventuele kosten avondeten delen we gezamenlijk

Mocht je het leuk vinden om DIE vrijdagmiddag of -avond al te komen,

beetje meehelpen opbouwen of ‘s avonds gezellig mee borrelen, dan ben je natuurlijk van harte welkom.

ALS JE JEZELF WILT AANMELDEN VOOR DIT SUPER GAVE EVENT,

DOE DIT DAN ALS VOLGT:

Stuur naar info@dennisclaes.be of eaph@eaph.nl of via Facebook een berichtje met daarin:

1 – Een korte maar duidelijke motivatie waarom je mee wilt doen en een korte beschrijving van je ervaring.
2 – Vermelding van je echte naam (dus geen alias) en je leeftijd.
3 – Een link naar je portfolio of als je die niet online hebt staan een tien- tot vijftiental losse foto’s
4 – De dag(en) waarop je mee wilt doen.
5 – Vermelding van waar je je wel en niet comfortabel bij voelt (lees: wat vind je wel en niet ok?).
6 – Eventuele ideeën die je zelf zou willen uitwerken.